Διεθνές σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας των υποθαλάσσιων καλωδιακών δικτύων

Φωτογραφία Αρχείου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες συμμαχικές χώρες ετοιμάζουν σχέδιο ώστε να ενισχύσουν την ασφάλεια των υποθαλάσσιων καλωδιακών δικτύων που επιτρέπουν την απρόσκοπτη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων σε όλον τον πλανήτη.

Οπως μεταδίδει ο ιστότοπος Πολίτικο, στόχος είναι να υπογραφεί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα διεξαχθεί 22-25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Τα υποθαλάσσια καλώδια μεταφοράς δεδομένων επιτρέπουν τεράστια ροή πληροφοριών σε όλο τον κόσμο και είναι απαραίτητα όχι μόνο για λόγους επικοινωνίας, αλλά και για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας.

Είναι, επίσης, ευάλωτα σε απειλές υποκλοπών δεδομένων απευθείας από τους αγωγούς, σε δολιοφθορές ή φυσικές φθορές και αλλοιώσεις, που θα μπορούσαν κυριολεκτικά να στραγγαλίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδεται, αποκλείει την Κίνα και τη Ρωσία από την κατασκευή και λειτουργία υποθαλάσσιων αγωγών δεδομένων.

Ήδη από το 2014, υπάρχουν υποψίες στις δυτικές χώρες ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε σαμποτάρισμα αυτών των δικτύων, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα στο CNN ότι έχουν παρατηρήσει ανησυχητικές δραστηριότητες από τη ρωσική πλευρά.

Η πρωτοβουλία στοχεύει και στην εκδίωξη των κινεζικών εταιρειών από τις υποδομές δικτύων 5G, υπό τον φόβο ότι οι ανερχόμενοι Κινέζοι προμηθευτές θα κατακλύσουν την αγορά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΕΡΤ

ΕΥΑ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Η Χαμάς ευχαριστεί τη Χεζμπολά για την υποστήριξή της στον πόλεμο με το Ισραήλ
22:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.