Χαρτσιώτης: Προμελετημένα τα επεισόδια - Ευθύνες στην ΚΟΠ

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

"Προμελετημένα και προσχεδιασμένα, με στόχο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες" χαρακτήρισε τα επεισόδια ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας, παράλληλα, έντονη ενόχληση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η ηγεσία της ΚΟΠ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν στην ΚΟΠ οι πληροφορίες για τα επεισόδια, η Ομοσπονδία προειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών, αλλά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας, διαβεβαίωνε, ύστερα από επαφή με τους Προέδρους των σωματείων, ότι "όλα θα κυλήσουν ομαλά", παρά την προτροπή για επανεξέταση της απόφασης.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης εξέφρασε δυσφορία γιατί, παρά τη χρήση πυρσών σε γήπεδα, κατά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι ενεχόμενες ομάδες τιμωρήθηκαν μόνο με πρόστιμο.

Ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούν τι θα γινόταν στο γήπεδο, αν διεξαγόταν ο αγώνας, όταν εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν εντός και εκτός γηπέδου ολόκληρα οπλοστάσια, με ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και πυρσούς.

Ο κύριος Χαρτσιώτης σημείωσε ότι την τελική απόφαση για ματαίωση του αγώνα πήραν ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου μαζί με τον διαιτητή, που διαπίστωσαν την πλήρη ανασφάλεια που επικρατούσε στο στάδιο.

Έντονες επικρίσεις εναντίον της ΚΟΠ εκφράζει σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο δικαιοσύνης.

Δυστυχώς, αναφέρει η ανακοίνωση, η ηγεσία της ΚΟΠ για ακόμη μια φορά αγνόησε τις ανησυχίες και την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, αφού η νομοθεσία την καθιστά υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.

Προστίθεται ότι η ΚΟΠ πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
21:47
Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ κηρύσσει την έναρξη μίας «νέας φάσης» του πολέμου – «Εκτρέπουμε δυνάμεις, πόρους και ενέργεια προς τον βορρά»
21:30
Εκδήλωση διαμαρτυρίας με γεωργικά μηχανήματα και βυτία γάλακτος θα πραγματοποιήσουν στις 3 Οκτωβρίου οι αγελαδοτρόφοι
21:15
Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα συζητήσουν αύριο στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης
21:03
Την ανακοίνωση για το κοίτασμα "Αφροδίτη" χαιρετίζει η Πρέσβειρα των ΗΠΑ
20:22
Tουλάχιστον 9 νεκροί και 300 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις στον Λίβανο – «Πυροδοτήθηκαν φορητοί ασύρματοι»
19:54
Μπλίνκεν: Nα μην κλιμακωθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο
18:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 18/09/24
16:24
Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το μέλλον του συστήματος διορισμών
16:20
[ΒΙΝΤΕΟ] Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με οργανωμένα σύνολα αιγοπροβατοτρόφων
16:15
Μπορέλ: Ακόμα και στοχευμένες να ήταν οι επιθέσεις στον Λίβανο έπληξαν αμάχους
15:25
ΔΗΠΑ: Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης συνέβαλε στην ανάδειξη σειράς σκανδάλων και φαινομένων διαφθοράς
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.