LIVE: Ομόφωνη η απόφαση στην υπόθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε εξέλιξη από τις 9:30 το πρωί είναι η ανάγνωση της απόφασης του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, σε σχέση με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντώνης Λιάτσος, ανέφερε ότι η απόφαση είναι ομόφωνη, χωρίζεται σε 15 κεφάλαια και αποτελείται από 209 σελίδες.

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Γενικός Ειδαγγελέας 234234.JPG

Ο κύριος Λιάτσος έκανε αναφορά στις αναρτήσεις της Ομάδας Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή. Παράλληλα επισήμανε πως αυτό που κρίνεται είναι η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή επί σειράς θεμάτων και όχι οι αρμοδιότητές του.

Στο κεφάλαιο που αφορά τις πολιτογραφήσεις, το Συμβούλιο διαπιστώνει ότι ο Γενικός Ελεγκτής είχε στη διάθεσή του όλους του φακέλους και όχι μόνο τους πέντε στους οποίους ο ίδιος αναφερόταν.

Το Συμβούλιο υποδεικνύει μάλιστα πως έμειναν μετέωρες οι απόψεις του Γενικού Ελεγκτή, περί παρακώλυσης του έργου του για άσκηση ελέγχου στο θέμα των διαβατηρίων.

Επίσης το Συμβούλιο υποδεικνύει πως δεν το απασχόλησε η αμφισβήτηση των θεσμών μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας και εκφράζει διαφωνία με τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, περί διπλού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα.

Παράλληλα το Συμβούλιο κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού του Γενικού Ελεγκτή προς το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα, απορρίπτοντας τη θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι ο τρόπος αντίδρασής του στις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα αποτελούσε απλώς διαφωνία.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι Γενικός Ελεγκτής, ελέγχεται για τον τρόπο αντίδρασής του, με τον οποίο παραβίασε "κατά βάναυσο τρόπο" το τεκμήριο της αθωότητας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά του Συμβουλίου ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν περιορίστηκε στο ρόλο του διαβιβαστή της καταγγελίας στην ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς. Σύμφωνα με το Συμβούλιο, ο Γενικός Ελεγκτής επιφύλαξε στον εαυτό του ρόλο κριτή, προχωρώντας στην έκδοση συμπερασμάτων.

Μάλιστα το Συμβούλιο, αποδίδει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έλλειψη αυτοσυγκράτησης και κρίσης.

Σε ότι αφορά στην Σελίδα της Ομάδας Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή, το Συμβούλιο, επισημαίνει πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εξέδωσε ανακοίνωση διαχωρίζοντας τη θέση του, ωστόσο επέτρεπε αναρτήσεις με αισχρό περιεχόμενο.  

Στην απόφασή του, το Συμβούλιο αναφέρει ότι στερούνται πειστικότητας οι προσεγγίσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων.

Σημειώνει μάλιστα πως ο Γενικός Ελεγκτής εσκεμμένα έδινε γνωματεύσεις.

Επίσης, το Συμβούλιο χαρακτηρίζει παντελώς λανθασμένη την προσέγγιση του Γενικού Ελεγκτή, στο θέμα του ελέγχου της αστυνομίας για τις ανείσπρακτες εξώδικες καταγγελίες.   

Πηγή: ΡΙΚ, Αντρέας Καλλιστράτης

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:53

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Κήρυξη πολέμου εναντίον της Χεζμπολά οι εκρήξεις βομβητών, τονίζει ο Χασάν Νασράλα
18:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Ουκρανία, μέσω Αζερμπαϊτζάν
17:51
Παραδοχή Ισραηλινού στρατού, ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολά στον Λίβανο
17:44
Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε ο Πέδρο Σάντσεθ
17:31
Το πάθημα του Λιβάνου έγινε μάθημα για την Τουρκία -Επανεξετάζονται μέτρα ασφαλείας
17:01
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 19/9/2024
16:07
Το απόγευμα η ομιλία του Νασράλα
15:53
[ΒΙΝΤΕΟ] Αισιοδοξία Υπουργού Εργασίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
15:32
Για πολιτική εκμετάλλευση της απόφασης Ανωτάτου κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ
14:46
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
14:25
Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό
13:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.