ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την παράταση του προϋπολογισμού

Photo by Andy JACOBSOHN / AFP

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την παράταση του κρατικού προϋπολογισμού, εγείροντας έτσι το φάσμα της παράλυσης του κράτους πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η παράταση του προϋπολογισμού θα πρέπει να υιοθετηθεί από το Κογκρέσο ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ενσκήψει το shutdown: εκατομμύρια δημόσιοι λειτουργοί θα μετατραπούν από τεχνική άποψη σε ανέργους, ορισμένα είδη βοήθειας σε τρόφιμα θα πάψουν να διανέμονται, μουσεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν και θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην αεροπορική κίνηση, μεταξύ άλλων.

Άλλο νομοθέτημα, το SAVE Act, είχε επισυναφθεί στην πρόταση, υπό την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος απαιτεί οι ψηφοφόροι να προσκομίζουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι υπήκοοι της χώρας όταν πάντε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «αν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν εξασφαλίσουν την έγκριση του SAVE Act στο σύνολό του, δεν πρέπει να αποδεχθούν» την παράταση του προϋπολογισμού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2024 - 09:52

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Αναβαθμίζεται και παραμένει κλειστό το Tax For All, από 20 -25 Σεπτεμβρίου
18:58
Κήρυξη πολέμου εναντίον της Χεζμπολά οι εκρήξεις βομβητών, τονίζει ο Χασάν Νασράλα
18:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Ουκρανία, μέσω Αζερμπαϊτζάν
17:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.