Photo by AFP
Συγκεκριμένα, το επίπεδο της «κακής» χοληστερίνης μειώθηκε κατά 10% κατά μέσο όρο και ο μυς της καρδιάς μετρήθηκε να έχει υψηλότερο απόθεμα ενέργειας λόγω της ευκολότερης διάσπασης των πολυακόρεστων λιπών.
Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Καρδιολογίας στο Λονδίνο, ως απόδειξη του πώς το είδος του λίπους που καταναλώνεται σε μια διατροφή μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, ανεξαρτήτως της ποσότητας των θερμίδων αυτής της διατροφής.
Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός
ΜΧ
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:49
https://news.rik.cy/el/article/2024/9/2/ena-krouasan-ten-emera-ten-ugeia-kanei-pera/