Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου επεσήμανε ο Φάινερ

Photo by Raul ARBOLEDA / AFP

Τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, υπό την σκιά των εξελίξεων στην περιοχή, σημείωσε ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Φάινερ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, διαπιστώθηκε το "άψογο επίπεδο συνεργασίας" μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στενότερες από ποτέ. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση, για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Λευκωσίας-Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο κύριος Φάινερ μετέφερε τις προσωπικές ευχαριστίες του προέδρου Μπάιντεν για το ρόλο που διαδραμάτισε η Κυπριακή Δημοκρατία στην υλοποίηση του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου "Αμάλθεια", ο οποίος συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε εκτίμηση για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια".

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση του πρώτου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Κύπρου-Ηνωμένων Πολιτειών, στη Λευκωσία, στις 23 Οκτωβρίου.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα επόμενα βήματα για επίσπευση της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών για κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων εντός του 2025 - και αναδείχθηκε η σημασία της συμβολής της Ουάσινγκτον στα θέματα διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 07:31

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Βαφεάδης: Κοντά σε συμφωνία για επέκταση του αεροδρομίου Λάρνακας
08:30
Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου επεσήμανε ο Φάινερ
07:25
Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης του Λιβάνου μέσω Κύπρου
07:15
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
06:09
Σήμερα το ζήτημα απαγόρευσης χρήσης κινητών στα σχολεία
06:06
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
05:56
Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης
05:52
Λύση δύο κρατών αξίωσε εκ νέου ο Ερντογάν
05:44
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
05:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
05:24
24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.