ΠΟΥ Ευρώπης: Συνιστά περισσότερα δωρεάν τεστ

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι πλέον κατά μεγάλο βαθμό η επικρατούσα παραλλαγή του ιού στην Ευρώπη, επιβεβαίωσαν σήμερα το περιφερειακό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ζητώντας περισσότερα δωρεάν τεστ και επιπλέον μέτρα ελέγχου εξάπλωσης των κρουσμάτων της Covid-19.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης και το ECDC κάλεσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους τις ευρωπαϊκές χώρες να "εντείνουν τις προσπάθειές τους" για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού. "Ο ΠΟΥ συνιστά οι χώρες να αυξήσουν την πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, να επεκτείνουν την αλληλούχιση του γονιδιώματος, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα να μπαίνουν σε καραντίνα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να τίθενται σε απομόνωση, να εντείνουν τις ιχνηλατήσεις για να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης και να διασφαλίσουν ότι οι πιο ευάλωτοι έχουν εμβολιασθεί", επισημαίνει ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Στις περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παράσχει επαρκή δεδομένα, η παραλλαγή Δέλτα είναι η επικρατούσα σε 19 χώρες. Σε αυτές τις χώρες, το διάμεσο μερίδιο αυτού του παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, είναι περίπου 70%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΠΟΥ. Η πανδημία της Covid-19 επιταχύνθηκε αυτήν την εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο (+9%), κυρίως στην Ευρώπη (+26%) και στις ΗΠΑ, όπου το άλμα υπερβαίνει το 60%, υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταρτίζει το Γαλλικό Πρακτορείο και δημοσίευσε χθες.

Στην Ευρώπη, η αναζωπύρωση της πανδημίας συνεχίζεται επί περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ECDC που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται και να υπερδιπλασιαστεί εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός που είναι αρμόδιος για τις ασθένειες και εποπτεύει 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 κρατών μελών ΕΕ, έχει ήδη αυξήσει από το "χαμηλό" στο "μέτριο" το επίπεδο ανησυχίας που συνδέεται με την Covid-19 στην Ευρώπη. Τέσσερις χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος) ταξινομούνται ως χώρες "υψηλής" ανησυχίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2021 - 19:43

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
22:00
Επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, δηλώνει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:48
Μήνυμα στη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για εκεχειρία, έστειλε ο Άντονι Μπλίνκεν
21:40
Χριστοδουλίδης -Σούνακ συζήτησαν για "Αμάλθεια", μεταναστευτκό, Κυπριακό...
18:40
Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό
18:35
Η Ρωσία κατέρριψε έξι αμερικανούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ουκρανία
18:03
Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού
17:53
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
17:45
Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος υπήκοος ύστερα από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού
17:23
Με 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύεται το Υφυπουργείο Έρευνας - Ετήσιος απολογισμός...
16:36
Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης
16:25
Σε λειτουργία από την Παρασκευή έξι σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία
16:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.