Ξεπέρασαν τις δυο χιλιάδες οι απελάσεις-επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών από την Κυπριακή Δημοκρατία

Σε 2,332 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών προχώρησαν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας φέτος, μέχρι σήμερα, με την τελευταία επιστροφή, 16 υπηκόων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, να πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία.

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι την Τρίτη 14 Ιουνίου, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑ&Μ) πραγματοποίησε σε συνεργασία με τις Βελγικές Αρχές και τον Οργανισμό FRONTEX με αστυνομική συνοδεία, κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών. Η αποστολή αφορούσε 16 υπηκόους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που βρίσκονταν υπό κράτηση, και οι οποίοι απελάθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Όλοι οι υπό απέλαση αλλοδαποί επιστράφηκαν στη χώρα καταγωγής τους με ασφάλεια,» αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, 2022 μέχρι σήμερα, η ΥΑ&Μ «έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία» άλλες τρεις κοινές επιχειρήσεις πτήσεων αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και τον Οργανισμό FRONTEX.

Στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε πτήση για Κόγκο, στις 29 Μαρτίου για Μπαγκλαντές και στις 26 Απριλίου για Πακιστάν, προστίθεται.

Ακόμη μία κοινή πτήση επιστροφής προγραμματίζεται, σε συνεργασία με τον Οργανισμό FRONTEX για τις 28 Ιουνίου, για απέλαση 17 υπηκόων τρίτων χωρών, αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Αστυνομία σε συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών, από την 1η Ιανουαρίου, 2022 προχώρησε σε 2,332 απελάσεις/επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών από τις οποίες οι 304 αφορούσαν πρόσωπα που ήταν υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαέξι υπήκοοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό απελάθηκαν από την Κύπρο

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2022 - 21:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
07:00
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
04 Οκτωβρίου
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.