Σε γραπτή καταγγελία προβαίνει τη Δευτέρα η Αριστοτέλους, ξεχωριστές συναντήσεις Υπουργού Δικαιοσύνης με Διευθύντρια Φυλακών και Αρχηγό Αστυνομίας (Βίντεο)

Σε γραπτή καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα προχωράει τη Δευτέρα η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους εναντίον του υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας που φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη ζητώντας στοιχεία για την προσωπική της ζωή. Θα ζητήσει, όπως είπε, τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεσή και την διαθεσιμότητα του εν λόγω αξιωματικού.

Σε ότι αφορά τις ανησυχίες που εξέφρασε για τη ζωή της και το κατα πόσο χρειάζεται επιπλέον ασφάλεια, η κ. Αριστοτέλους είπε ότι αυτό θα διαφανεί κατά τις επόμενες ημέρες. Όπως εξήγησε όταν πρόκειται για έναν ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος με τόση ελαφρότητα χρησιμοποιούσε το δικό του κινητό τηλέφωνο κι επικοινωνούσε παράνομα με βαρυποινίτη, ζητώντας βίντεο από την προσωπική της ζωή, με απώτερο σκοπό να την καταστρέψει και να την απομακρύνει από την θέση της, από μόνο του αυτό εγείρει και θέματα ασφάλειας.

Ερωτηθείσα για τον λόγο της ενέργειας του αξιωματικού, είπε ότι είναι η απομάκρυνση από την θέση και η καταστροφή της υπόληψής της  και πρόσθεσε ότι η προσωπική ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν άλλο, σημειώνοντας ότι «τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει». «Όταν ένας αξιωματικός εισβάλλει στην προσωπική ζωή του άλλου, τότε σίγουρα τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν πρέπει να αποσιωπώνται. Και ούτε το κυρός, ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε το ήθος μου με αφήνουν ν’ αφήσω όλα αυτά τα φαινόμενα να παραμείνουν».

Για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν τα στοιχεία αυτά έφτασαν στα χέρια της, η κυρία Αριστοτέλους είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε πολλές λεπτομερείς. «Αυτό που μπορώ να πώ, κι αυτό είναι το δάσος, είναι ότι έχουμε στην κατοχή μας σωρεία μηνυμάτων, που φαίνεται ότι «ο ανώτερος αξιωματικός με επιμονή ζητούσε βίντεο από την προσωπική μου ζωή από τον βαρυποινίτη κατάδικο».

Κληθείσα να σχολιάσει πως γίνεται να μιλούμε σήμερα για λειτουργία κινητών τηλεφώνων μέσα στις κεντρικές φυλακές όπου επρόκειτο να εγκατασταθεί σύστημα απενεργοποίησής τους, η Διευθύντρια των Φυλακών είπε ότι ο ανώτερος αξιωματικός όταν υπέπεσε στην αντίληψή του ότι κατάδικος χρησιμοποιεί κινητό μέσα στις κεντρικές έπρεπε να ενημερώσει, όπως κάνουν συνάδελφοί του στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουν, όπως ανέφερε, «πράγμα που δεν έπραξε».

Εδώ και ενάμιση χρόνο, συνέχισε, έχει αποστείλει σωρεία επιστολών στην αρμόδια αρχή, που είναι η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία, για την εγκατάστασή του. «Μετά από αυτό το περιστατικό διερωτόμαστε πραγματικά» είπε. Διευκρίνισε δε ότι σύστημα απενεργοποίησης κινητών υπάρχει, είναι σε λειτουργία, αλλά δεν έχει αναβαθμιστεί.

Αρχηγός Αστυνομίας

Θετικός στον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση εμφανίστηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος μετέβη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Υπουργό, Στέφη Δράκου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής της κ. Δράκου με τη Διευθύντρια των Φυλακών.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν από την συνάντηση με την κ. Δράκου, την οποία η Υπουργός ζήτησε, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι σήμερα, από τα ΜΜΕ, ενημερώθηκε για την υπόθεση.

«Για αντικειμενικούς σκοπούς – δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα – αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να διοριστεί κάποιος από έξω. Η απόφαση είναι δική του [Σ.Σ. του Γενικού Εισαγγελέα]» είπε.

Κληθείς να πει πόσο τον ανησυχεί το συμβάν, το οποίο η κ. Αριστοτέλους χαρακτήρισε «πρωτοφανές» και «σκάνδαλο διαπλοκής», ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι σήμερα ενημερώθηκε για το συμβάν, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι αναμένει την καταγγελία, για να προσθέσει ότι «θα δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης». Έχει πει ο ίδιος, πρόσθεσε, στην κ. Αριστοτέλους ότι πρέπει να συζητήσουν και το θέμα που ενδεχομένως να προκύπτει με την ασφάλειά της.

Ερωτηθείς για το τι προνοείται στην Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, είπε ότι δεν πρόκειται για μια απλή ποινική ή πειθαρχική υπόθεση εναντίον ενός μέλους της αστυνομίας. Διαφέρει και ο παραπονούμενος και το πρόσωπο κατά του οποίου ενδεχομένως θα στραφούν οι καταγγελίες, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να την χειριστεί κάποιος χαμηλού βαθμού αξιωματικός.

Η διαθεσιμότητα εναπόκειται στην Υπουργό, αλλά να δούμε ποια είναι η καταγγελία και «στην πορεία βλέπουμε» είπε. Για να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα, κατέληξε, πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρισμός, μια γραπτή καταγγελία για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2022 - 17:58

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
07:00
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
04 Οκτωβρίου
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.