Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας

Οι πυρκαγιές στη βόρεια Ισπανία - οι περισσότερες αποτέλεσμα εμπρησμού - που μαίνονταν τις τελευταίες ημέρες στην Αστούριας και την Καντάβρια, έχουν τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στις ευνοϊκότερες μετεωρολογικές συνθήκες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στην περιφέρεια της Αστούριας, 71 πυρκαγιές ήταν ακόμη σε εξέλιξη το μεσημέρι, όμως σχεδόν όλες κατασβέστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της περιοχής.

Είπε ότι το έργο των πυροσβεστών συνέδραμε τις τελευταίες ώρες η βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών, με έναν λιγότερο ισχυρό άνεμο και ελαφρές βροχές.

Στη γειτονική Κανταβρία, όπου είχαν καταγραφεί 35 πυρκαγιές χθες, όλες έχουν κατασβεστεί εκτός από δύο που είναι όμως υπό έλεγχο, ανέφερε στο Twitter η περιφερειακή κυβέρνηση.

Οι πυρκαγιές οδήγησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων.

Στην Αστούριας έχουν καεί συνολικά 110 χιλιάδες στρέμματα γης, ενώ στο Καστεγιόν έχουν γίνει στάχτη σχεδόν 47 χιλιάδες στρέμματα.

Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μακρά ξηρασία, έπειτα από 3 χρόνια βροχοπτώσεων και οι αρχές εκτιμούν πως η περίοδος των πυρκαγιών, που μέχρι τώρα περιοριζόταν μόνο στο καλοκαίρι, διαρκεί πλέον από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές, πέρσι στη χώρα καταγράφηκαν σχεδόν 500 πυρκαγιές, που έκαναν στάχτη 3 εκατομμύρια στρέμματα γης.Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2023 - 20:22

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Καταγγελία για ασθενή που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
10:18
Σύνδεσμος Τραπεζών: Ετεροχρονισμένη η απόφαση για μείωση διαφοράς επιτοκίων
09:50
Συμμετοχή Κύπρου σε διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Παρίσι
09:07
Γιώργος Χατζηγεωργίου: Προς όφελος των ασθενών η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
08:41
Μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολουθεί το EURO2024 από το ΡΙΚ
07:14
Τρεις αγώνες διεξάγονται σήμερα για το Euro2024
06:39
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν drones των Χούθι - Απαιτούν να απελευθερωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανισμών
06:15
Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλο λάθος
06:11
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οι απειλές κατά Κύπρου
05:45
Γάζα: Επαναλειτουργεί η αμερικανική προβλήτα
05:40
ΗΠΑ: Εξαιρετικά αντιπαραγωγικές οι απειλές τις Χεσμπολάχ
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/06/24
05:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.