Αγορά εργασίας, εργασιακές σχέσεις και μητρότητα στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα

Σειρά θεμάτων για συζήτηση βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, υπό την προεδρία του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου και με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην ατζέντα της συνεδρίας βρίσκονται η στελέχωση της αγοράς εργασίας και η ρύθμιση εργασιακών σχέσεων και η λήψη απόφασης για την απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στην Κύπρο ως φοιτητές.

Θα συζητηθούν, επίσης, τροποποιητικά νομοσχέδια για επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας από 18 εβδομάδες σε 22 εβδομάδες για το πρώτο παιδί σε περίπτωση τοκετού ή απόκτησης του μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς και της άδειας και του επιδόματος μητρότητας από 16 εβδομάδες σε 20 σε περίπτωση απόκτησης πρώτου παιδιού μέσω υιοθεσίας.

Θα τεθούν ακόμη προς συζήτηση τροποποιητικά νομοσχέδια για επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας μέχρι 8 εβδομάδες στις περιπτώσεις μητέρων των οποίων το βρέφος νοσηλεύεται, είτε σε θερμοκοιτίδα λόγω πρόωρου τοκετού, είτε λόγω άλλου προβλήματος υγείας αμέσως μετά τον τοκετό.

Παράλληλα περιλαμβάνεται τροποποιητικό νομοσχέδιο στο οποίο προστίθεται εδάφιο που δίνει εξουσία στον Υπουργό, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, να καθιστά υποχρεωτική για τον εργοδότη την ηλεκτρονική δήλωση των στοιχείων ενημέρωσης για τους ουσιώδεις όρους εργοδότησης, καθώς και να αποφασίζει για άλλα στοιχεία που θα διέπουν τη συγκεκριμένη υποχρέωση του εργοδότη.

Αναμένεται να συζητηθούν, επίσης, υπουργική απόφαση καθορισμού του ελάχιστου καταβαλλόμενου ποσού για την αξιοποίηση της τηλεργασίας σύμφωνα με την νομοθεσία και η αναλογιστική προσαρμογή για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2024 - 17:18

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.