Yπουργείο Γεωργίας: Θετική για την κυπριακή οικονομία η απόρριψη προσφυγής για το χαλλούμι

Photo by AFP

Πολύ θετική για την κυπριακή οικονομία και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του χαλλουμιού, χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, την απόρριψη από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφυγής τυροκομείου και άλλων για το χαλλούμι ΠΟΠ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γρηγορίου τόνισε ότι η απόφαση βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία να προστατέψει το προϊόν ως ΠΟΠ, παρέχοντας μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την κυπριακή οικονομία.

"Αν η προσφυγή γινόταν δεκτή", είπε, "δεν θα υπήρχε ασπίδα προστασίας έναντι τρίτων", όταν διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν χαλλούμι.

Ο κύριος Γρηγορίου πρόσθεσε ότι η διαδικασία με τις προσφυγές αναμένεται να συνεχιστεί, αφού νέα προσφυγή εναντίον του φακέλου καταχωρήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το διάταγμα του υπουργού Εμπορίου, που αυξάνει στο 25%, την ελάχιστη ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι. Εντατικοποιούνται, παράλληλα, οι έλεγχοι πιστοποίησης της ποιότητας του χαλλουμιού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2024 - 08:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.