Yπουργείο Γεωργίας: Θετική για την κυπριακή οικονομία η απόρριψη προσφυγής για το χαλλούμι

Photo by AFP

Πολύ θετική για την κυπριακή οικονομία και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του χαλλουμιού, χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, την απόρριψη από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφυγής τυροκομείου και άλλων για το χαλλούμι ΠΟΠ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γρηγορίου τόνισε ότι η απόφαση βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία να προστατέψει το προϊόν ως ΠΟΠ, παρέχοντας μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την κυπριακή οικονομία.

"Αν η προσφυγή γινόταν δεκτή", είπε, "δεν θα υπήρχε ασπίδα προστασίας έναντι τρίτων", όταν διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν χαλλούμι.

Ο κύριος Γρηγορίου πρόσθεσε ότι η διαδικασία με τις προσφυγές αναμένεται να συνεχιστεί, αφού νέα προσφυγή εναντίον του φακέλου καταχωρήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το διάταγμα του υπουργού Εμπορίου, που αυξάνει στο 25%, την ελάχιστη ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι. Εντατικοποιούνται, παράλληλα, οι έλεγχοι πιστοποίησης της ποιότητας του χαλλουμιού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2024 - 08:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.