Με παρατυπίες και χωρίς άδεια για διαχωρισμό η οικοδομή στην Έγκωμη όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη

Επιβεβαιώθηκε, ότι η οικοδομή στη Μακεδονίτισσα όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, δεν είχε εξασφαλίσει άδεια για διαχωρισμό - μέρους του κτηρίου - σε μικρά στούντιο.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, ανέφερε πως ο Δήμος αποτάθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και ενημερώθηκε ότι δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση για επιπλέον μετατροπές στην οικοδομή.  

"Ως εκ τούτου", πρόσθεσε, "οι μετατροπές οι οποίες έγιναν δεν έχουν πολεοδομική έγκριση, ούτε έχουν λάβει σχετική άδεια από το Δήμο Έγκωμης.

Ο κύριος Κυριάκου ανέφερε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ιδιοκτήτης έλαβε άδεια ανέγερσης κατοικίας το 1976. Ακολούθως, το 1985 έλαβε άδεια για προσθήκη ορόφου και το 1988 για τη δημιουργία επιπλέον ορόφου.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην οικοδομή το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 18χρονη φοιτήτρια από την Ελλάδα, υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού και νοσηλεύεται.

Προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του ατυχήματος, κλήθηκε και συμμετέχει στις έρευνες των Αρχών, ιδιωτική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στις σωληνώσεις παροχής υγραερίου.

Δ.Κ./Χ.Π.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2024 - 08:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.