Διαφωνία Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την Ενιαία Εποπτική Αρχή

Photo by Ludovic MARIN / AFP

Κάθετη διαφωνία εξέφρασε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να συστήσει Ενιαία Εποπτική Αρχή για τον έλεγχο των εταιριών παροχής διοικητικών υπηρεσιών.

Με ανακοίνωση του, ο Δικηγορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση απαράδεκτη και την εντάσσει, όπως αναφέρει, στην προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών της εκτελεστικής εξουσίας και συσκότισης και συγκάλυψης των αδυναμιών που παρουσιάζουν όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, όπως η Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων, σε θέματα εφαρμογής κυρώσεων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θεωρεί ότι τυχόν υλοποίηση της απόφασης θα αποτελεί υπονόμευση του κράτους δικαίου και παραβιάζει το δικηγορικό απόρρητο.

"Η τυχόν επίκληση ευρωπαϊκών πρακτικών για λήψη της απόφασης του Υπουργικού", αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος, "είναι αβάσιμη".

Καταγγέλλει, επίσης, ότι πτυχές της απόφασης συνιστούν έκδηλο και δυσανάλογο περιορισμό της υφιστάμενης παροχής διοικητικών υπηρεσιών από δικηγόρους.

Την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής των εταιριών παροχής διοικητικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Τόνισε ότι η Αρχή θα διασφαλίζει ενιαία, ομοιόμορφη και άμεση αντίδραση, στις περιπτώσεις που υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις και πληροφορίες που απειλούν τη φήμη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η αρμοδιότητα ανατίθεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που θα εποπτεύει τις συγκεκριμένες εταιρίες σε κοινούς ελέγχους με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2024 - 05:35

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Ισραήλ: Κάλεσμα ετοιμότητας προς νοσοκομεία και κλινικές
21:26
Γάζα: Κτυπήθηκε συνεργείο της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης
21:17
Συναγερμός από νέα άφιξη μεταναστών
20:49
Eκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Πραγματικές οι απειλές για ιρανική επίθεση
20:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.