Επαφές στη Λευκωσία είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου (Βίντεο)

Επαφές στη Λευκωσία είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι. Το πρωί έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο είχαν στενή συνεργασία εν όσω ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών.

Διμερείς σχέσεις Κύπρου - Αιγύπτου, με έμφαση στα ενεργειακά και περιφερειακές εξελίξεις, με πρώτιστη την πολεμική κατάσταση στη Γάζα και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, ήταν ψηλά στα θέματα συζήτησης τόσο με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.

Μετά τις συναντήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε για το θέμα των ενεργειακών, ότι η μεταφορά φυσικού αερίου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου προς την Αίγυπτο, για υγροποίηση, παραμένει η κυρίαρχη επιλογή για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, αλλά και εξήρε ως σημαντικό τον ρόλο τη Αιγύπτου.

Ο κύριος Κόμπος ενημέρωσε για τις εξελίξης στο Κυπριακό και ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τη στάση αρχών της χώρας του. Αναφορικά με τη Γάζα, συζητήθηκαν οι προσπάθειες για βοήθεια προς τους αμάχους, καθώς και η κυπριακή πρωτοβουλία για θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς βοήθειας.

Ο Σάμεχ Σούκρι εξέφρασε ικανοποίηση για την ανάπτυξη των κυπρο-αιγυπτιακών σχέσεων, κυρίως στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα. Είπε πως συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινού επιχειρηματικού κέντρου, ενώ συζητήθηκε η προετοιμασία της δεύτερης διακυβερνητικής συνόδου Λευκωσίας - Καϊρου, η οποία θα συγκληθεί σύντομα στην Κύπρο.

Αναφορικά με τη Γάζα, τόνισε την ανάγκη εκεχειρίας και τερματισμού της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και χαιρέτισε πρωτοβουλίες που μπορεί να βοηθήσουν, όπως η πρόταση της Λευκωσίας για θαλάσσιο διάδρομο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Στέλλα Μιχαήλ

ΙΩ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2024 - 14:30

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.