Υπουργός Υγείας: Πολλά παιδιά ανά το παγκόσμιο αντιμέτωπα με σπάνια νοσήματα

Πολλά παιδιά ανά το παγκόσμιο είναι αντιμέτωπα με σπάνια νοσήματα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή τους και επηρεάζουν και τα άτομα του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου για τα σπάνια νοσήματα.

Σημείωσε ότι η συζήτηση και η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την αναγνώριση, τη θεραπεία και την πρόληψη των σπάνιων νοσημάτων αποτελούν βασικούς πυλώνες στον τομέα της παιδιατρικής, τονίζοντας ότι η ορθολογική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Ο κύριος Δαμιανός επισήμανε ότι το υπουργείο Υγείας, μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, έχει αναλάβει τη δέσμευση να παρέχει ολιστικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα.

Μ.Β. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2024 - 12:42

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.