Επίτροπος του Πολίτη: Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα «η Φωνή του Πολίτη»

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εντός Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα «η Φωνή του Πολίτη» δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα συμβουλευτικών ψηφοφοριών για μη δεσμευτικά δημοψηφίσματα, κάτω από την εποπτεία του Γραφείου του Πολίτη, μέσω της οποίας θα τίθενται ερωτήματα τα οποία θα μπορεί ο πολίτης ελεύθερα να απαντήσει.

Ο πολίτης, συνέχισε, θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και να ψηφίσει μια φορά για κάθε θέμα που τίθεται απαντώντας με «ναι» ή «όχι» σε ερωτήματα που αφορούν νομοθεσίες και πρακτικές που θα εφαρμόσει η Πολιτεία.

Αποκάλυψε ότι η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά τη μείωση του ηλικιακού ορίου για το δικαίωμα ψήφου και θα είναι διττή για το εάν «συμφωνείτε με τη μείωση του ηλικιακού ορίου για το δικαίωμα ψήφου» και για το «εάν θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι στα 17 έτη ή στα 16 έτη».

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Παλατές προέβη στην εκτίμηση ότι στις εκλογές του Ιουνίου η νεολαία θα προσέλθει στις κάλπες στέλνοντας τα μηνύματά της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.