Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης της ειρήνης

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αποκατάστασης της ειρήνης, της σταθερότητας και της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, τόνισε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει τη σημασία του ψηφίσματος 186, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι εξήντα χρόνια μετά, αποτίει φόρο τιμής στους 187 ειρηνευτές που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις περίπου 150 χιλιάδες ειρηνευτών που υπηρέτησαν στην Κύπρο, στις χώρες που συνεισέφεραν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν με προσωπικό, καθώς και στα κράτη που στήριξαν και στηρίζουν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μέσω οικονομικών συνεισφορών.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε ειδικότερα την Ελλάδα που συνεισφέρει εθελοντικά.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι οι κατοχικές δυνάμεις, επιχειρούν να αμφισβητήσουν την σημασία της παρουσίας και του έργου της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Παράλληλα είπε ότι ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι εξίσου σημαντικός στην αντιμετώπιση των πάμπολλων ανθρωπιστικών και άλλων ζητημάτων που προέκυψαν, συνεπεία της τουρκικής εισβολής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 10:53

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.