Επιχορηγημένα φάρμακα και βιταμίνες σύντομα από φαρμακεία της γειτονιάς

Photo by HAZEM BADER / AFP

Παυσίπονα, βιταμίνες και ορισμένα άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, θα μπορούν σύντομα να διατίθεται εκτός από τα κρατικά φαρμακεία και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Η διευκόλυνση αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με νευρολογικά ή άλλα σπάνια νοσήματα.

Μιλώντας στο Τρίτο, η ανώτερη λειτουργός του ΟΑΥ, Σοφία Πετρίδου, ανέφερε ότι σύντομα ο Οργανισμός θα προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ερωτηθείσα κατά πόσον το μέτρο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα φάρμακα για χρόνιους ασθενείς, η κυρία Πετρίδου άφησε να νοηθεί πως δεν πρόκειται για απλό ζήτημα.

Εξήγησε ότι πολλά σκευάσματα τα οποία αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, χρειάζονται ειδικές συνθήκες φύλαξης και ενημέρωση από εξειδικευμένους φαρμακοποιούς τους κράτους ως προς την χρήση τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 - 09:21

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
18:00
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Αντώνης Λιάτσος
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Νεκρός 43χρονος σε οδική σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας
14:43
Στο 6% το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο
14:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.