Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή της αμερικανικής προβλήτας στη Γάζα

Photo by Planet Labs Inc. / AFP

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή της αμερικανικής προβλήτας στις ακτές της Γάζας, η οποία θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους δια θαλάσσης, μετά και την επαναλειτουργία της διόδου «Αμάλθεια», πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αμερικανική και αραβική στήριξη.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα, βίντεο και φωτογραφίες από τα εκτεταμένης κλίμακας έργα στο έδαφος και τις ακτές για τη δημιουργία υποδομών αποβάθρας για την υποδοχή της αρωγής.

Η προβλήτα του αμερικανικού στρατού θα μεταφέρει αρχικώς μεγάλο φορτίο με τρόφιμα και φάρμακα από το πλοίο «Τζένιφερ». το οποίο απέπλευσε χθες από το λιμάνι Λάρνακας.

Εκτιμάται ότι η αποβάθρα θα λειτουργήσει μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Στο μεταξύ, οι New York Times δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας της πλωτής προβλήτας στη Γάζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 1000 Αμερικανοί στρατιώτες και ναύτες απασχολούνται στο έργο οικοδόμησης της προβλήτας, η οποία αρχικά θα μπορεί να μεταφέρει 90 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας την ημέρα, ενώ σταδιακά, όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα μπορεί να σηκώσει μέχρι 150 φορτηγά τη μέρα.

Όταν η βοήθεια φτάσει στις ακτές της Γάζας, ανθρωπιστικές οργανώσεις θα διαμοιράσουν εντός της πόλης τη βοήθεια, αντιμετωπίζοντας, ωστόσο, τους γνωστούς κινδύνους και εμπόδια, εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2024 - 15:14

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Κομισιόν: Μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία, να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
17:15
ΔΗΚΟ: Εκδήλωση για τα 48 χρόνια ζωής του κόμματος, με μηνύματα για ευρωεκλογές
16:48
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 12/5/2024
16:40
Ατόπημα από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας -Αποκάλεσε τη χώρα "Μακεδονία"
16:35
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος
15:53
Το Κυπριακό στις επαφές του Μπουράκ Ακτσαπάρ με αξιωματούχους του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη
15:45
Ρεκόρ γεννήσεων με καισαρική στην Κύπρο -Ανήλθαν στο 60% το 2022
15:37
Ερντογάν: «Δύσκολη η επιτυχία ενεργειακής πλατφόρμας χωρίς την Τουρκία»
13:59
Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση του Θανάση Νικολάου
13:57
Χριστοδουλίδης: Μόνη επιλογή η αξιοποίηση ευκαιριών για επανέναρξη των συνομιλιών
13:49
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 12/5/2024
11:42
Ο απολογισμός των πλημμυρών στο Αφγανιστάν - Στους 315 οι νεκροί
11:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.