Χαρτσιώτης: Η αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα επεισόδια από νεαρούς το Μεγάλο Σάββατο, σε Ύψωνα και Κίτι, αναδεικνύουν το σοβαρό ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ " από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Χαρτσιώτης επεσήμανε ότι η Αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς, εάν αποδειχθεί ότι δεν ασκείται η δέουσα επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους.

Αναφορικά με τον φλέγον ζήτημα των λαμπρατζιών, είπε ότι προωθείται νομοσχέδιο το οποίο έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα ψηφιστεί από τη βουλή.

Σημείωσε πως - μεταξύ άλλων - προνοεί ότι όσοι επιθυμούν να ανάψουν λαμπρατζιά, θα πρέπει να εξασφαλίζουν ειδική άδεια από την αρμόδια αρχή, σημειώνοντας ότι θα επιτρέπεται η χρήση συγκεκριμένων υλικών.

"Θα υπάρξουν", είπε, "οι απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλείδες για διατήρηση του εθίμου", παράλληλα με την προστασία του κοινού.

Ερωτηθείς για την χρήση κουκούλας από παρανούντες, ο κύριος Χαρτσιώτης είπε ότι το θέμα αποτελεί τροχοπέδη στην εξιχνίαση εγκλημάτων και πως θα ρυθμιστεί με ειδικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό διαβούλευση. Θα απαγορεύεται η χρήση κουκούλας σε μεγάλες συναθροίσεις και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διετή φυλάκιση και τέσσερις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαΐου 2024 - 17:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας
15:56
Γάζα: 31 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων
15:54
Γαλλία: Φονικές ταραχές στη Νέα Καληδονία - προσπάθειες αστυνομίας να επαναφέρει την τάξη
14:49
Νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
14:48
Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
14:42
Σ. Στεφάνου: "Καλούμε τον ΠτΔ να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για ενεργειακά"
13:41
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
13:41
ΥΠΕΞ Ελλάδος: "Το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική"
13:19
ΠτΔ για δολοφονία Θανάση: Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια
12:25
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Κύπρος και Πόντος αποτελούν θύματα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας"
11:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
11:32
20 νεκροί από αεροπορικό πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδας της Γάζας
11:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.