Στόχος η περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου - ΗΠΑ

To Kυπριακό, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο αναβαθμισμένος ρόλος της Κύπρου και η συνεργασία μεταξύ Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών ηταν στο επίκεντρο σειράς επαφών που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αλλά και με την ηγεσία των Δημοκρατικών στην Γερουσία και την Βουλή.

Σε δηλώσεις, έξω από το Καπιτώλιο, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι κοινό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του είναι η επιβεβαίωση της άριστης σχέσης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο χωρών και η κοινή προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση της σχέσης αυτής, ώστε η Κύπρος να καταστεί στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έξω από το Καπιτώλιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταδίκης της πεντηκοστής επετείου της τουρκικής εισβολής στην οποία παρευρέθηκε και η Δημοκρατική, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2024 - 17:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουλίου
Αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν
21:32
Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
21:31
Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων δρόμου Λεμεσού-Σαιττά λόγω καθυστέρησης
20:37
Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
20:31
Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες απόψε και αύριο
17:54
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ουσιαστική η ιστορική επίσκεψη του Μητσοτάκη
17:48
Υποχώρησε η πληρότητα των φραγμάτων σε όλη την Κύπρο στο 37%
17:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/07/24
16:49
Εντείνονται οι πιέσεις από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προς τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του
16:36
Μπανγκλαντές: ήρθησαν οι περισσότερες ποσοστώσεις προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα μετά τις βίαιες συγκρούσεις
16:10
Πάγια η Βρετανική θέση επί της μορφής λύσης του Κυπριακού
16:01
Αναστασιάδης: Ποτέ δεν μίλησα για δυο κράτη
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.