Μάριος Χαρτσιώτης: Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο

Αργά χθες βράδυ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης εξέφρασε αισιοδοξία ότι, έως το μεσημέρι, με την ενεργοποίηση και των πτητικών μέσων η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά, θα τεθεί υπό έλεγχο.

Μιλώντας από το προωθημένο Συντονιστικό Κέντρο, στον Φαρμακά, όπου βρισκόταν μαζί με τους υπουργούς 'Αμυνας, Γεωργίας και Μεταφορών, ο Μάριος Χαρτσιώτης ανέφερε ότι, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε ότι απειλήθηκε το Δάσος του Μαχαιρά και ότι, στη διάρκεια της νύχτας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν πενήντα πυροσβεστικά οχήματα και διακόσια-πενήντα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και εθελοντές. Η πυρκαγιά ανακόπηκε ακριβώς πριν εισέλθει στο Δάσος του Μαχαιρά.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης αναμένεται να συμβάλει και η άπνοια που, όπως προβλέπεται, θα επικρατεί στην περιοχή, μέχρι τις 11:00.

Ο κύριος Χαρτσιώτης κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστές της Αρχής Ηλεκτρισμού. Απάντησε ότι αυτή η εκδοχή έχει ακουστεί, αλλά η αναζήτηση των αιτίων θα γίνει, αφού πρώτα κατασβεστεί η πυρκαγιά, που είναι ο πρώτιστος στόχος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2024 - 05:40

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουλίου
Σημαντική ήταν η ροή οικονομικής υποστήριξης προς την Κάμαλα Χάρις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της
18:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
18:00
Όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός παραπόνων πού δέχεται ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
17:57
Στο νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκαν οκτώ παιδιά που κολυμπούσαν σε παιδική πισίνα ξενοδοχείου
17:54
Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού
17:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
16:24
Το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα θέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph
14:56
Πυρκαγιά μεταξύ κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού
14:54
Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια συζητούνται με την Πρόεδρο της Κομισιόν
14:21
Υπουργός Εξωτερικών: Η Κύπρος αναμένει και από την Ουγγαρία πλήρη στήριξη για την αρχή του μη κατευνασμού του επιτιθέμενου
13:59
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνησή καλύτερα να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του έργου του τερματικού στο Βασιλικό
13:56
Νέο φορέα για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των Βρετανών ανακοίνωσε ο Στάρμερ
13:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.