Οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές αποφάσισε το Υπουργικό

Την" κατά χάριν" οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στις επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε πως οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για αποζημίωση, στις οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις, έως τις 26 Ιουνίου.

Αποφασίστηκε, ακόμη, όπως παραχωρηθεί δικαίωμα σε ιδιοκτήτες μη αδειοδοτημένων υποστατικών που υπέστησαν ζημιές, να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο Μελετών Παρεκκλίσεων για να μελετηθεί το ενδεχόμενο κατ' εξαίρεση αδειοδότησης, ώστε να διεκδικήσουν οικονομική βοήθεια.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την παραχώρηση ενισχύσεων ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση ανακούφιση των αγροτών που πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε ότι σκοπός της άμεσης παροχής αποζημιώσεων, είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των γεωργών και των κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν απολέσει ολοσχερώς ή μερικώς τη γεωργική παραγωγή, τα μέσα παραγωγής και τις υποδομές τους.

Η κυρία Παναγιώτου ανακοίνωσε ότι για τη συνέχιση της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας των πληγέντων, αποφασίστηκε η άμεση παραχώρηση προκαταβολής, ως μέρος της συνολικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ/ΜΧ

Φωτογραφία Αρχείου

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2024 - 14:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουλίου
Σελίν Ντιόν και Lady Gaga θα τραγουδήσουν μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
16:44
Βασιλικό: Παρανομίες και έλλειψη ελέγχου και επιτήρησης, διαπίστωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία
16:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/07/24
16:29
Ενημερωμένη από τον Μάρτιο η Κυβέρνηση για την έρευνα της ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό
16:12
Εισαγγελική έρευνα από την ΕΕ για το έργο στο Βασιλικό -Υποψίες για απάτη και διαφθορά...
16:04
Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών
15:52
Διασωληνωμένος 34χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας με θερμοπληξία
14:29
Κλίμα τροπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο -«Μια παγώνω, μια ζεσταίνομαι...»
14:25
"Παρερμηνεία" οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας για σχέδιο για το Κυπριακό
14:25
Απεβίωσε 25χρονος μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Πάφο
13:50
Στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Νίκος Χριστοδουλίδης
13:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.