Σε απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των επόμενων ημερών οι κυβερνητικοί ιατροί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών, οι κυβερνητικοί ιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση των οικονομικών κινήτρων που τους παραχωρεί ο ΟΚΥΠΥ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, είπε ότι οι γιατροί ζητούν να εφαρμοστούν τα οριζόντια και τα κάθετα κίνητρα που ίσχυαν πέρσι και πρόπερσι.

Εξήγησε ότι το οριζόντιο κίνητρο είχε παραχωρηθεί επειδή οι μισθοί των γιατρών του δημοσίου, ήταν πολύ χαμηλότεροι από τους μισθούς των γιατρών του ΓΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κάθετο κίνητρο συνδέει την παραγωγικότητα με τα έσοδα του ΟΚΥΠΥ από τον ΟΑΥ.

Σε παρέμβασή του στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε ότι οικονομικά κίνητρα δόθηκαν για συγκεριμένους σκοπούς και όχι μόνο για αύξηση του μισθού των γιατρών.

Τονίζοντας ότι ο ΟΚΥΠΥ δεν λειτουργεί υπό το καθεστώς απειλών, ο κύριος Χαριλάου ανέφερε ότι, όπως έχει επισημάνει και ο Γενικος Ελεγκτής, κάθε κίνητρο πρέπει να συνδέεται κυρίως με την παραγωγικότητα, αλλά και τη διατήρηση συγκεκριμένου αριθμού ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2024 - 10:23

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
16:05
Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Κάθηκα
15:47
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες στην Κύπρο
15:42
Ποινή φυλάκισης σε νεαρό για εισαγωγή 17 κιλών κάνναβης
15:39
Τρίτη σύλληψη για την υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε κοιμητήριο
15:36
Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Γκερασίμοφ
15:28
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει επισήμως σήμερα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Ουκρανία και Μολδαβία
14:31
ΕΔΑΔ: Η Ρωσία διέπραξε πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία
14:18
Στην προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την Χεζμπολάχ επικεντρώνεται το Ισραήλ
14:06
Αντι-Navtex εξέδωσε η Τουρκία
13:37
Συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
13:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.