Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου

Το εκτεταμένο δίκτυο του μετρό της Μόσχας εγκαινίασε την Παρασκευή για το επιβατικό κοινό, ένα σύστημα πληρωμής κομίστρου που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε περισσότερους από 240 σταθμούς του, μια πρωτοβουλία που οι αρχές δήλωσαν ότι είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.

Η Μόσχα, μια πόλη με πληθυσμό 12,7 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Εχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την επιβολή της καραντίνας για την αντιμετώπιση της COVID-19, ενώ διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν επίσης δηλώσει ότι η αστυνομία την έχει χρησιμοποιήσει για προληπτικές συλλήψεις και κρατήσεις.

Τώρα οι αρχές δίνουν την δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν το μετρό να κάνουν χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να πληρώνουν το εισιτήριό τους, μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται "Face Pay" και είναι εγκατεστημένο σε περιστρεφόμενο μηχανισμό (τουρνικέ) που είναι εξοπλισμένος με κάμερες.

«Η Μόσχα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου αυτό το σύστημα λειτουργεί σε τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Μαξίμ Λιξούτοφ , επικεφαλής της διεύθυνσης μεταφορών της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Λιξούτοφ δήλωσε ότι η χρήση του "Face Pay" είναι προαιρετική και πως οι άλλοι τρόποι πληρωμής παραμένουν σε χρήση.

Μέχρι τώρα, πριν τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω σύστημα, οι επιβάτες έπρεπε να δώσουν την φωτογραφία τους και να τη συνδέσουν με τις κάρτες μετακίνησης και τις τραπεζικές τους κάρτες μέσω μιας εφαρμογής του μετρό της Μόσχας. Τώρα όσοι χρησιμοποιήσουν το μετρό, και είναι εγγεγραμμένοι στο "Face Pay" πρέπει απλώς να κοιτάξουν σε μια κάμερα που έχει τοποθετηθεί σε ένα καθορισμένο διάδρομο. Η διεύθυνση μεταφορών της πόλης δήλωσε ότι τα δεδομένα των επιβατών θα κρυπτογραφούνται με ασφάλεια.

Ωστόσο, ομάδες που ασχολούνται με την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, ισχυρίζονται ότι το σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Roskomsvoboda, μια ομάδα που ασχολείται με την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πληροφοριών, προειδοποίησε ότι το "Face Pay" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς παρακολούθησης.

Το γραφείο του δημάρχου της Μόσχας είχε ανακοινώσει το 2018, όταν η Ρωσία είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο μετρό για τον εντοπισμό καταζητούμενων εγκληματιών.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2021 - 20:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Απριλίου
Σήμερα η σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - Κυριαρχεί στην ατζέντα η Μέση Ανατολή
08:25
Κύμα διαμαρτυριών υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ με εκατοντάδες συλλήψεις
07:52
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Η επιχείρηση στη Ράφα θα μπορούσε να ανασταλεί σε μια πιθανή συμφωνία για τους ομήρους
06:08
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 28/04/24
05:42
Συλλήψεις μετά την διαμαρτυρία έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού
05:33
Ελλάδα: Οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτών 31 κατηγορούμενοι για την δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη
05:25
Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
05:11
27 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
22:00
Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στο Λονδίνο
21:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
18:06
Στο Ριάντ μεταφέρονται οι διαπραγματεύσεις για ειρηνευτική συμφωνία στη Γάζα
16:53
Αναχώρησε από τον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα -Προορισμός η Γαλλία
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.