Ερντογάν: Η κορβέτα Ουφούκ θα βοηθήσει τη ΜΙΤ στις θάλασσες

Η νέα κατασκοπευτική κορβέτα Ουφούκ θα βοηθήσει κατά πολύ τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) στη συλλογή πληροφοριών και στις θάλασσες πλέον, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του κατά την καθέλκυση του νέου πλοίου - κορβέτα Ουφούκ στην Τούζλα της Κων/πολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική εκτέλεση αποστολών ασφάλειας και συλλογής πληροφοριών για τη χώρα μας στη θάλασσα. Δεν θέλουμε πια να αγοράζουμε από έξω”, πρόσθεσε.

“Είναι μια νέα και σημαντική ευκαιρία για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας. Πιστεύω ότι η δύναμή μας θα αυξηθεί στις θάλασσες όσο και στην ξηρά και στον αέρα, χάρη σε αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που ελάχιστες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στον κόσμο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι “τώρα, με όχημα την αντίληψη για μια ενεργητική άμυνα, η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για το πολεμικό περιβάλλον του μέλλοντος. Τα γεγονότα γύρω μας, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν είναι δυνατόν έθνη χωρίς ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία να ατενίζουν το μέλλον με σιγουριά. Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα που ορίζει τα παιχνίδια στην περιοχή της και χαλάει αυτά που έχουν ήδη στηθεί”, πρόσθεσε.

“Η χώρα μας είναι ήδη παγκόσμιος ηγέτης. Είναι μεταξύ των 10 χωρών που μπορούν σε εθνικό επίπεδο να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικό πλοίο, υποστήριξε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “τα πλοία και τα σκάφη κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της χώρας μας για τις δικές μας ανάγκες καθώς και για όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, έχουμε εξάγει 180 ναυτικές πλατφόρμες σε 25 χώρες μέχρι στιγμής», ανέφερε.

“Θα ενισχύσουμε το ναυτικό μας ακόμη περισσότερο τα επόμενα 2 χρόνια. Είμαστε κοντά στο να προκηρύξουμε διαγωνισμό για το αντιτορπιλικό (θωρηκτό) μας TF-2000. Θα θέσουμε σε λειτουργία το ελικοπτεροφόρο πλοίο μας Anadolu, με το οποίο μπορούμε να διεξάγουμε αεροπορικές επιχειρήσεις με ελικόπτερα και UAV που θα αναπτύξουμε. Ανοίγουμε νέους δρόμους κατασκευάζοντας τρία δικά μας πολεμικά πλοία ταυτόχρονα. Εκτός από τα UAV και τα SİHA, σχεδιάζουμε συστήματα στα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα και αυτόνομα θαλάσσια οχήματα”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Απριλίου
Σήμερα η σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - Κυριαρχεί στην ατζέντα η Μέση Ανατολή
08:25
Κύμα διαμαρτυριών υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ με εκατοντάδες συλλήψεις
07:52
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Η επιχείρηση στη Ράφα θα μπορούσε να ανασταλεί σε μια πιθανή συμφωνία για τους ομήρους
06:08
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 28/04/24
05:42
Συλλήψεις μετά την διαμαρτυρία έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού
05:33
Ελλάδα: Οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτών 31 κατηγορούμενοι για την δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη
05:25
Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
05:11
27 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
22:00
Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στο Λονδίνο
21:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
18:06
Στο Ριάντ μεταφέρονται οι διαπραγματεύσεις για ειρηνευτική συμφωνία στη Γάζα
16:53
Αναχώρησε από τον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα -Προορισμός η Γαλλία
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.