Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για την ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι

Photo by AFP

Κορυφώνεται και πάλι η αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με φόντο την συμφωνία για την ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, επιβεβαίωσε ότι προέκυψε πρόβλημα ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη πέρσι τον Ιούλιο, από τυροκόμους, αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους.

Όπως ανέφερε, οι αγελαδοτρόφοι και οι τυροκόμοι δεν υλοποιούν μέρος της συμφωνίας και καταβάλλεται προσπάθεια από το υπουργείο Γεωργίας, να φέρει στο τραπέζι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να καταστεί εφικτή η εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Όπως είπε ο κύριος Γρηγορίου, παρά το ότι υπήρξε συμφωνία να αποσυρθούν οι αγωγές των αγελαδοτρόφων που βρίσκονται ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αυτό δεν έγινε.

Παράλληλα, υπέδειξε πως η αγορά του γάλακτος δεν λειτουργεί σε υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενδεχομένως εξ υπαιτιότητας όλων.

Ο κύριος Γρηγορίου κάλεσε τους αγελαδοτρόφους, τους τυροκόμους και τους αιγοπροβατοτρόφους να συνεννοηθούν και να λειτουργήσουν προς όφελος της οικονομίας, ώστε να δραστηριοποιούνται και να κερδίζουν όλοι.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2023 - 08:20

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
22:00
Κάλεσμα σε Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητα του
21:53
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την συνάντηση του με τον Πούτιν
21:45
Ισπανία: 3 παραλίες έκλεισαν για το κοινό λόγω πετρελαιοκηλίδας που εμφανίστηκε
21:40
Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα - 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
21:37
Αύριο η συνάντηση Μακρόν με Κιρ Στάρμερ
20:22
Νέες ισραηλινές επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
18:50
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας
18:46
Καμίνι και αύριο η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση
17:05
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 17/07/24
16:16
Σε ανταλλαγή περίπου 200 αιχμαλώτων προχώρησαν Ουκρανία - Ρωσία
15:57
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε δυτικά από το Φασούρι
15:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.