Η FIFA θα πληρώσει 7,5 εκατ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα για τον Γκάβι. Τι προβλέπει το «πρόγραμμα προστασίας συλλόγων»

Η FIFA θα πληρώσει έως και 7,5 εκατομμύρια στην Μπαρτσελόνα για το σοβαρό τραυματισμό του Γκάβι. Αυτό προβλέπει, για κάθε τραυματισμό που υπερβαίνει τις 28 ημέρες απουσίας, το «πρόγραμμα προστασίας  συλλόγων»-όπως αναφέρει η ιταλική εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcio e finanza-, αποζημιώνοντας τους συλλόγους σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα του τραυματισμού του  19χρονου μέσου της Μπαρτσελόνα Γκάβι, ο οποίος αντικαταστάθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον αγώνα Ισπανία-Γεωργία. (3-1) στη Βαγιαδολίδ.
 Η Μπαρτσελόνα ανέφερε ότι υπέστη «ολική ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατό του και τραυματισμό που σχετίζεται με τον έξω μηνίσκο. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργική  επέμβαση.». Έτσι θα  χρειαστεί να μείνει εκτός για 6-8 μήνες.

 Οι παίκτες προστατεύονται, από το «πρόγραμμα προστασίας  συλλόγων» της FIFA,  καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εθνικής ομοσπονδίας:
 Το ανώτατο ημερήσιο επίδομα περιορίζεται στα 20.548 ευρώ ανά τραυματισμό. Το συνολικό ποσό που διαθέτει  το σχετικό πρόγραμμα είναι 80 εκατομμύρια ετησίως.

 «Η οφειλόμενη αποζημίωση  βασίζεται αποκλειστικά στον πάγιο μισθό που η ποδοσφαιρική ομάδα καταβάλλει απευθείας στον ποδοσφαιριστή ως εργοδότης του. Ως "πάγιος μισθός" ορίζεται το πάγιο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται εβδομαδιαία ή σε μηνιαίες δόσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, όπως ορίζεται σε έγγραφη σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ποδοσφαιρικού σωματείου και του ποδοσφαιριστή. Η αποζημίωση δεν θα περιλαμβάνει μεταβλητά ποσά, εφάπαξ πληρωμές, πληρωμές που δεν γίνονται σε τακτική βάση ή μπόνους, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, μπόνους απόδοσης», καθορίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του προγράμματος. 

 Επίσης οι νέοι οικονομικοί κανόνες της ισπανικής La Liga επιτρέπουν στο σύλλογο, σε περίπτωση μακροχρόνιων τραυματισμών (τέσσερις μήνες ή περισσότερο), να χρησιμοποιήσει το 80% του μισθού του τραυματισμένου παίκτη για να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή. Η Μπαρτσελόνα, επομένως, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έναν αντικαταστάτη του Γκάβι.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου 2023 - 18:39

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (ΒΙΝΤΕΟ)
11:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.