Τανζανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί από κατολισθήσεις στον βορρά της χώρας

Τουλάχιστον 247 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 85 τραυματίστηκαν σε κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στη βόρεια Τανζανία, δήλωσε η επίτροπος της πληγείσας περιοχής, αναφέροντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Ντοντόμα, δήλωσε η επίτροπος της περιοχής Χανάνγκ, Τζάνετ Μαγιάντζα, διευκρινίζοντας ότι “έως τώρα 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί” και άλλοι εβδομήντα έχουν τραυματιστεί.

“Ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί”, δήλωσε.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σάμια Σουλούχου Χασάν, που βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε τα “συλλυπητήρια” της και δήλωσε ότι “διέταξε τη χορήγηση” έκτακτης βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αφότου γνώρισε μια χωρίς προηγούμενο ξηρασία, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σομαλία και έχουν προκαλέσει περισσότερους από 300 θανάτους στην περιοχή.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2023 - 21:26

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.