Eνίσχυση μηχανισμών παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία

Είναι σημαντική η ενίσχυση των προγραμμάτων και μηχανισμών παρέμβασης και πρόληψης της βίαιης συμπεριφοράς σε παιδιά αναφέρει το Hope For Children με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σωματικής βίας σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Οργανισμός, αφού εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της βίας στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ότι τέτοια περιστατικά αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη θωράκισης της σχολικής κοινότητας με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία με σκοπό τη πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτελεσματική διαχείριση.

Υπενθυμίζει ότι μέρος των δράσεών του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εστιάζουν στην προστασία των παιδιών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά ως θύτες, παιδιά-στόχοι και παρατηρητές αναγνωρίζοντας ότι οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι επιβλαβείς για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναφέρει εξάλλου ότι προσφέρει συμβουλευτικές τηλεφωνικές γραμμές όπως η “Γραμμή Βοήθειας” 1466 η οποία λειτουργεί επί 24ωρης βάσης, 7 ημέρες την εβδομάδα δωρεάν και παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116 111 η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να καλούν δωρεάν και ανώνυμα για να λάβουν καθοδήγηση και υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης.   

Αναφέρει ότι είναι στη διάθεση όλων των αρμοδίων φορέων για ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών έτσι ώστε να υπάρξει συλλογική εντατικοποίηση των προσπαθειών διαχείρισης και πρόσληψης του φαινομένου της βίας στα σχολεία.   

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Στη Σύνοδο υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής, ο Μάκης Κεραυνός
19:07
Η Ήλια Ηροδότου είναι η νέα Κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου
19:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
18:00
Την έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών
17:21
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις
17:19
Στα €3,1δισ. υπολογίζονται να ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση στην Κύπρο
17:10
Tμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
16:48
Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει
16:28
Νέο θύμα της ασφάλτου 48 ετών γυναίκα από τη Ρωσία
14:56
Στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:32
Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων σε κέντρο κράτησης στην Ρωσία. Νεκροί οι δράστες
12:28
Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει βοήθεια για απρόσκοπτη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών
12:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.